Piushaven

BOUWplaatsJOUWplaats! Een project in de Galjoenstraat te Tilburg dat zich richt op de uiteindelijke ontwikkeling van de voormalige Janusloodsen tot woongebied met mogelijkheden voor kleinschalige bedrijvigheid. Dit doen wij op een bijzondere manier. Gezamenlijk met gemeente en ontwikkelaar zetten wij in op een dynamisch proces waarin imago-building, tijdelijk gebruik en permanent gebruik naadloos in elkaar overgaan!

 

NU én STRAKS

BOUWplaatsJOUWplaats staat dus in het teken van ‘ontwikkeling in de Piushaven’, hier kan jij JOUW ambities waarmaken, NU én STRAKS! NU is het een plaats waar middels een dynamische groeistrategie jonge innovatieve bedrijven een plek krijgen en zich kunnen vormen. STRAKS  wordt het een plek waar onder andere middels Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO), wonen met kleinschalige bedrijvigheid gerealiseerd kan worden.

 

CPO / collectief particulier opdrachtgeverschap

Voor deze lange termijn probeert stichting SXL verfrissende CPO-groepen te vormen, jong, oud, creatief en/of muzikaal, de gemene deler is dat zij gezamenlijk volgens eigen wens een woon- en/of werkplek willen realiseren. Door jouw specifieke woonwensen te combineren met de woonwensen van de groep kan er een meerwaarde in gebruik ontstaan. Gezamenlijk brainstormen over en vormgeven aan jullie wensen (“ik wil graag een leeftijdsbestendige woning, een sportvoorziening, een muziekruimte, een gezamenlijke tuin met zwembad, een gedeeld gastenverblijf”, etc.) zorgt ervoor dat de gebouwde omgeving jouw omgeving wordt en blijft. Met die groep mensen wordt de transformatie/nieuwbouwopgave voor de locatie geformuleerd. Wil jij ook aansluiten bij deze CPO-groep? Neem dan contact met ons op!

 

stichting SXL 

Stichting SXL is een samenwerking tussen elisabethboersma planB en suzannelinders architectuur&omgeving. Zij biedt voor elk project keuzemogelijkheden zo niet een totaalpakket. Onze kennis en ervaring omvat de totale procesbegeleiding van een CPO (collectief particulier ondernemerschap) alsook de werkelijk transformatie van een gebouw of gebied middels een architectonisch ontwerp. Ook de uitvoering kunnen wij begeleiden.

 

Wij inventariseren en ontwikkelen de woonwens en -behoefte van de toekomstige gebruiker en vertalen dat middels kleine behapbare processtappen (S) naar jullie grote plan (XL), want dat is CPO voor onze eindgebruiker(s). Wij bieden begeleiding op functioneel, materieel, bouwtechnisch vlak alsook procesbegeleiding. Met een grote inzet en vol energie, enthousiasmeren en bevragen wij de toekomstige bewoner(s) om zo ruimtelijke vertalingen te maken die de ideeen van de toekomstige bewoner(s) verbindt met een locatie en/of haar project.

 

Wil jij wonen en/of werken in de Galjoenstraat, wil jij met een groep je woonwens realiseren of ben je nieuwsgierig en wil je meer informatie, stuur ons dan vrijblijvend een bericht.